Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänder - skäligt eller ej?

Individ- och familjenämnden i Västerås måste utreda en ansökan om bistånd till tandvård mer, efter beslut i förvaltningsrätten i Uppsala.

En man i 60-årsåldern från Västerås ansökte om bistånd till tandvårdskostnader sedan han drabbats av kindtandsproblem. Behandlande tandläkare ville då göra en så kallad hängande broled i stället för en problemtand samt ersätta två intilliggande tänders kronor med laboratorieframställda.

Kostnaden skulle bli ungefär 6 500 kronor. Nämnden sade nej eftersom en hängande broled inte ansågs ingå i den tandvård som ger ”skälig levnadsnivå”.

Problemet var att utredningen inte visar om de två laboratorieframställda kronorna också ingår i ”skälig levnadsnivå”, Därför måste förvaltningsrätten få det utrett innan de kan besluta vidare om kostnaderna ska ersättas.