Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tandutdragning blev en skräckupplevelse för barnet

Tandläkaren på Folktandvården i Surahammar lyckades inte dra ut en infekterad tand på en liten sexårige pojke. Trots pojkens mammas protester ville tandläkaren skicka den chockade pojken hem med penicillin och rådet att vänta till måndag.

– Tanden satt bergfast och trots att tandläkaren bedövade min son två gånger, lyckades hon bara dra ut halva tanden. Under tiden blev min son livrädd och chockad, säger pojkens mamma, Asiem Turssonovas.

Hon berättar att tandläkaren ringde till tandakuten i Västerås, men lyckades inte få någon tid där. I stället skrev hon ut penicillin till pojken och bad familjen att vänta till måndag för ytterligare behandling.

– Tandläkaren sade att det var fredag och att det var svårt att få en akut tid. Men jag sa bestämt att jag lämnar inte lokalerna förrän pojken fått hjälp. Han hade sådan fruktansvärd värk och grät hela tiden, fortsätter hon.

I väntrummet satt Hans Carlsén och väntade på sin tid. Han hörde hela diskussionen och blev mycket upprörd.

– Jag sa till tandläkaren att om ni inte tar hand om pojken anmäler jag er till polisen för barnmisshandel, berättar Hans Carlsén.

Efter två timmars väntan med en chockad och gråtande pojke i väntrummet lyckades tandläkaren får en tid hos folktandvårdens akutmottagning i Västerås. Hans Carlsén skjutsade då mamman och pojken till Västerås.

På akuten fick pojken lugnande medicin och så lyckades man få bort hela tanden.

– Jag är Hans Carlsén evigt tacksam. Om han inte hjälpt mig vet jag inte vad jag gjort, säger Asiem Turssonova.