Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk om – det gäller liv eller död

Annons

Hur många fler barn och ungdomar ska behöva begå självmord innan ni öppnar ert hjärta och ger amnesti åt de som återstår av de ensamkommande barnen?

Berörs ni inte av fallet med den blinde 18-åringen, vars bror ledde honom hela vägen genom Europa för att nå friheten i Sverige? När han skulle utvisas tog han sitt liv hellre än att låta sig utvisas till Afghanistan.

Vårt utrikesdepartement avråder "äkta svenskar" och deras familjer från att åka till Afghanistan, då det för oss svenskar inte är en säker plats.Men "andras ungar" kan vi med berått mod skicka dit.

Ni har säkert uppfattat att det jäser uti landet och i våra svenska hem. Det här är ovärdigt och vi är inte stolta över den förda politiken på detta område. Folkviljan är värd att respekteras! Även om det är ett år kvar till valet.

Jag är själv god man till fem pojkar. Nu fyller en av dem 18 år kommande fredag. Han har precis fått veta att han inte fått asyl. Hans 16-årige bror väntar på besked men har fördel av sin ålder. Dessa två bröder är allt som återstår av en familj på mamma, pappa och två flickor och dessa två pojkar. Övriga familjemedlemmar drunknade i Medelhavet. Nu vill Migrationsverket/regeringen skilja de två enda överlevande åt.

Å det bestämdaste: Tänk om – gör det nu, omgående. Rädda våra barn!

Carl-Gustav Hallqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare