Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tappad soptunna skadade 82-åring

Den 82-åriga kvinnan skulle bara slänga sina sopor. Då fick hon en soptunna över sig och bröt både armen och höften.

Olyckan inträffade vid ett flerfamiljshus på Regattagatan på Öster Mälarstrand strax före klockan halv två i onsdags eftermiddag.

Enligt polisen var kvinnan vid soprummet samtidigt som sopbilen var där och skulle hämta avfallet. När ett av sopkärlen skulle tömmas ner i sopbilen lossnade soptunnan från bilens lyftanordning och föll ner över kvinnan som just passerade.

– Som jag förstår det ramlade kärlet av när det skulle ställas ner på marken igen, precis när kvinnan gick förbi bakom bilen, säger Håkan Hedberg, arbetsledare vid företaget Ragn-Sells i Västerås som sköter sophämtningen på den aktuella adressen.

Enligt Håkan Hedberg är det ovanligt att sopkärl trillar av sopbilen så att någon skadas.

– Vi ska titta vidare på vad som hänt. Jag har inte alla detaljer än, säger han.

Händelsen är polisanmäld och rubricerad som vållande av kroppsskada. Den 82-åriga kvinnan fördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Enligt polisen fick hon frakturer i ena armen och i höften.

Kvinnan fanns kvar på sjukhuset på torsdagskvällen där hon vårdas för sina skador. Hon uppges må efter omständigheterna ”hyfsat bra”.