Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför knivhuggen

(Uppdaterad 12.42) En taxichaufför skadades allvarligt vid ett knivöverfall, natten mot torsdag.

Annons

En 32-årig kvinna och en 24-årig man greps under natten misstänkta för försök till dråp.

Enligt de senaste uppgifterna - vid 07.30-tiden på torsdagsmorgonen - är det ingen fara för chaufförens liv.

Klockan var 01:42 när SOS alarm fick ett samtal från taxichauffören. Mannen berättade då att han kört en man och en kvinna till Vallby i Västerås.

- De ville inte betala för resan så de högg honom två gånger. Det kom överraskande och det kom plötsligt, säger polisens vakthavande befäl Lennart Sjöstrand.

Tack vare snöfallet kunde polisen följa förövarnas fotspår i snön. Och med hjälp av en polishund så lokaliserades senare den lägenhet dit de båda misstänkta tagit sin tillflykt.

- Där gick vi in och grep de här personerna som är misstänkta för försök till dråp, säger Lennart Sjöstrand.

Misstanken om dråpförsök ändrades under natten av åklagaren till rubriceringen grov misshandel. De båda misstänkta har anhållits av åklagare. Men nekar under förhör på torsdagsförmiddagen till inblandning i överfallet. Polisen förhör i nuläget ett antal vittnen och planerar ytterligare förhör med de misstänka under eftermiddagen.

Efter förhör släpptes kvinnan men hon är inte helt avskriven från utredningen, mannen däremot kommer trolgtvis häktas under fredagen.

I nuläget ser taxichauffören, trots allvarliga skador, ut att klara sig med livet i behåll.

- Han ska på röntgen nu under morgonen. Vi har inte hört något ytterligare om hans hälsotillstånd, säger Lennart Sjöstrand till vlt.se vid 06.30-tiden på torsdagsmorgonen.

En stund senare kom besked att det inte är någon fara för taxichaufförens liv. Han vårdas dock fortfarande för sina skador.

Annons