Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TB föll i premiären

Ledning 3–1 i halvtid. Då vände Sirius mot TB Västerås i första träningsmatchen.

– Resultatet var inte jätteviktigt, men det är så klart alltid roligare att vinna, säger tränaren Per Fosshaug.

TB inledde säsongen hemma i ABB Arena mot Sirius i lördags.

Det såg bra ut efter 45 minuter. Då ledde hemmalaget med 3–1.

– Det var bra för att vara första matchen, vi har många nya spelare i laget och även om man tänker att det bara är att spela vidare från förra säsongen så är det ju inte så, konstaterar Fosshaug.

TB-tränaren fanns inte med på isen själv. Däremot klev nyförvärven direkt in i startelvan. Oskar Robertson och Jimmy Pettersson tog hand om ytterbacksplatserna. Johan Andersson startade som forward.

Och just Robertson och Andersson samarbetade fram till 1–0.

– Oskar var riktigt bra som vänsterback i första halvlek, han la fram många bra passningar. Andersson gjorde mål på en av dom och det är häftigt att se att det fungerar direkt.

TB:s målvaktsfråga har varit en av silly seasons mest omdiskuterade. Huruvida det blir Andreas Bergwall eller Markus Herajärvi i kassen under säsongen är högst oklart.

Men i går vaktade talangen Rasmus Eriksson, född 1994, målet.

– Han gjorde många fina räddningar. Han var jättenervös inför matchen och vi försökte prata med honom, men det går inte att komma ifrån att det är något man måste gå igenom som ung, säger Fosshaug.

Men i andra halvlek kom alltså Sirius tillbaka. Uppsalalaget vann den ronden med 5–2 och matchen med 6–5.

– Vi ledde med 4–2 och (Anders) Östling brände ett friläge. Sen gjorde vi några misstag och då gick Sirius förbi. 5–2 kändes konstigt i den halvleken, spelmässigt såg det inte riktigt ut så.

Fosshaug säger att TB kommer bättre förberett till årets säsong jämfört med i fjol.

Och att fokus under försäsongen har stavats uthållighet.

– Vi har fokuserat mer på löpningen och uthålligheten. Vi vill orka mer och kunna vara fräscha längre in på säsongen i år. Och det finns spelare som har förbättrat sig 10–15 procent redan och det är glädjande.