Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TB utan Fosshaug

Tillberga får klara sig utan Pelle Fosshaug när de ställs mot Vänersborg i kväll.

Tabelläget för TB börjar se pressat ut och i det viktiga hemmamötet med Vänersborg i kväll får laget klara sig utan sin mest tongivande spelare.

-Mitt knä är svullet och irriterat efter jag körde ihop med Stefan Edberg senast. Så jag kommer inte att vara på is, säger TB:s spelade tränare Per Fosshaug.

Det var under den mycket omtalade matchen mot VSK som Fosshaug och Edberg körde ihop.

-Det var knäet som fick ta emot smällen och det blev för mycket. Man tål ju inte smällar som man gjorde förr, säger bandylegendaren.

In på Fosshaugs plats går Mattias Wiberg. På topp kliver Rasmus Lindqvist in då Jesper Nywertz får vila från spel.

-Vi känner att de andra behöver matchas också. Men Rasmus är enorm på skridskorna så det kommer bli fartfyllt, säger Per Fosshaug om ändringen i truppen.

Vänersborg ligger på elfte plats i herrarnas elitserie och har bland annat tagit tre poäng av tabellfyran Sandviken.

-De har ett bra lag och matchen kommer bli en svår nöt för oss att knäcka. Men vi slog dem senast på bortaplan så vi har en klar fördel nu när vi tar emot dem hemma, säger Fosshaug.

Hur pass allvarlig är din knäskada?

-Det är nog bara en mindre förslitningsskada. Jag har nog kört på lite för hårt den senaste tiden och då kommer gamla skador upp igen när man får sig en smäll. Men det är inga ledband eller liknande som gått sönder.