Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TB Västerås trotsar Förbundets ändring

Mötet mellan Gais och TB sköts upp på grund av vädret. Nytt datum sattes av Bandyförbundet, men lagen vägrade.
– Vi skulle ha spelat i kväll, men det hoppar vi över, säger Tillbergas sportchef Peder Lönn.

Matchen mellan Gais och Tillberga skulle egentligen ha spelats i går i Göteborg. Men på grund av den klass 2-varning som SMHI utfärdat valde Svenska bandyförbundet att skjuta upp matchen. Förbundet satte även nytt speldatum till i dag, något som inte alls passade något av lagen.

– Normalt sett brukar man ha en dialog mellan lagen och ser om man kan hitta en ny matchtid som passar. Gör man inte det går Förbundet in, säger TB:s Peder Lönn.

Nu blev det dock tvärtom.

– Förbundet gick in och satte ett datum utan att prata med varken oss eller Gais, det är lite bakvänt, kommenterar Lönn.

Enligt Förbundet skulle matchen spelas i kväll, men det ställde till det för mycket för båda lagen enligt Peder Lönn. Som valde att strunta i Förbundets direktiv.

– Vi har spelare som sagt ifrån att de inte kunde spela på grund av arbete. Sedan blir det en hel del bök med att fixa bussar, boende och liknande, säger han.

Blev det inte grinigt i Förbundet när ni struntade i deras matchtid?

– Jag vet inte. Det är ju inte bra för bandyn att det blir så här så de borde inte bli det.

Tillsammans med Gais spikade TB en ny tid för mötet. Matchen kommer att spelas 3 februari under VM-uppehållet, och Förbundet godtog det.

– De borde inte ha några synpunkter när vi kommer överens. Nu kan vi förbereda oss på match istället för att bli hänvisade till en matchtid, säger Lönn.

Men den framflyttade matchen ställde inte bara till det för Tillberga. Högerhalven Anders Östling som föll in i sargen och skadades mot Hammarby, får lite extra tid att läka.

– Jag fick sy några stygn och på det en lårkaka. Men jag är på bättringsvägen och känner mig bättre för varje dag som går, säger Östling.