Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Picasso blev tvåa

Marie Picasso och hennes kör gav järnet, men det räckte inte. Det blev Kalle Moraeus och hans kör som tog hem segern i Körslaget.
- Det har varit en magisk resa, sa hon till VLT efter tävlingen.
(Ny version 22.33)

VLT fanns på plats när den glödheta finalen gick av stapeln.

Team Morelius tog till fioler och dragspel i sina nummer och Marie Picassos team från Västerås kontrade med glamrock och ett a capellanummer som fick stående ovationer.

Trots ett enormt stöd från publiken var  det kören från Orsa som stod som vinnare. Låtarna ”Anthem”, ”Du måste finnas” och Underbart” gick direkt in i tittarnas hjärtan, och segern var ett faktum.

- Det har varit en lång men rolig resa och att stå som vinnare känns jättebra, säger Anna Morelius, kusin till körledarens dotter.

Picassos team på andra platsen lyckades ändå hålla minerna uppe.

- Vi har kämpat och slitit för det här så innerst inne vet vi att vi ändå är vinnare, säger några i kören och kramar om varandra.

Kamerorna må ha släckts för Körslaget men för Marie Picassos kör fortsätter äventyret med ett antal spelningar framöver.