Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teater i det fria lockade många

Västeråsarna har fått sin egen parkteater. Countrywestern-musikalen Skippin’ Through The Graveyard spelades under bar himmel på tisdagskvällen utanför teaterhuset.

Annons

Med fri entré och fint sommarväder var det inte mycket annat som krävdes för besökarna än att ta med sittunderlag och ett glatt humör.

Skippin’ Through The Graveyard har spelats flitigt i Västerås under våren och nu har Västmanlands Teater tagit steget och flyttat ut skådespelet i parken där både spontangäster och vana teaterbesökare kan ta del av spektaklet.

Kvällen var välbesökt och den varma sommarkvällen passade dramarturgin utmärkt. Komik, dans och stämsång i amerikanska countrylåtar vävdes ihop med tidstypiska kläder.

Besökarna var i alla åldrar och många förbipasserande stannade till en stund för att bevittna musikalen.

Datumen för föreställningen blev fel i den första versionen av artikeln, premiären var redan i måndags och sista föreställningen var den vi besökte under tisdagskvällen. Det är alltså ingen föreställning ikväll, onsdag.

Fakta

Vad? Parkteater, Skippin’ Through The Graveyard.

Var? Stadsparken