Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Özz Nûjen på Riksteaterturné – gör alla tolv roller i Rickard III

Özz Nûjen är Rikard III – och alla andra karaktärer i föreställningen från Riksteatern. På torsdag kommer han och alla hans personligheter till Surahammar.

Annons

– En fantastisk pjäs som säger mycket om vår nutik och vår framtid. Anledningen till att jag gör pjäsen är för att jag vill göra alla roller själv. Precis som Rikard III är jag lika egoistisk och vill åt hela härligheten, helt själv, säger Özz Nûjen i ett pressmeddelande.

Se trailern till föreställningen här:

Rikard III är ett klassiskt drama av William Shakespeare om makt, galenskap, kamp och kunskap. När Özz Nûjen tar upp föreställningen på scenen är det i en fri tolkning i regi av Björn Granath, översatt av Lars Huldén i en version av Magnus Florin för Özz Nûjen. Ann-Margret Fyregård står för scenografi och kostym.

Dramats alla tolv karaktärer görs som sagt av Özz Nûjen själv, såväl de manliga som de kvinnliga. Turnén som besöker både Sverige och Finland inleddes 15 januari och pågår till och med den 15 mars. På torsdag, 2 mars, visas föreställningen på Surahammars Folkets hus med start kl 19.

Nästa vecka besöks även Kungsör, Köping och Fagersta i Västmanland.

Förra året gästade Özz Nûjen och Måns Möller Konserthuset i Västerås tre gånger med föreställningen "Sveriges historia – den nakna sanningen". Läs mer om det här och här. I november blev det också klart att Özz ska medverka i årets Diggilooturné. En turné som även stannar till i Strömsholm.

2014 blev Özz Nûjen utsedd till Årets manliga komiker.

I Özz Nûjens föreställning Rikard III får man följa hans väg från Hertig av Gloucester till att bestiga tronen som den maktgalne kungen.

------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

------------------------------------------

Mer läsning

Annons