Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ted hyllade Joneby: "Vi fick mer fart på mitten"

VSK ändrade om i laget – och slog Tillberga med 7-6. Efter segern hyllade Ted Andersson Grönvitts kapten Magnus Joneby.
- Vi fick mer fart på mitten och jag tycker att Mange var fantastiskt bra, säger Andersson.

Grönvitt gjorde flera positionsbyten inför derbyt mot TB – och det gav resultat. Anders Bruun gick ner som libero, Ted Andersson och Magnus Joneby klev upp på mittfältet, Oskar Robertson ner i backlinjen – och Jesper Hermansson och comebackande Victor Engström var halvor.

Veteranen Ted Andersson var positivt till förändringarna efter 7-6-segern.

- Det känns rätt bra. Vi fick mer fart på mitten. Jag tycker att ”Mange” (Magnus Joneby) var fantastiskt bra i den rollen. Jag vet inte hur mycket han åker både offensivt och defensivt. Så med tanke på hans prestation är det ett jäkligt lyckat taktiskt drag, säger han.

Är förändringen här för att stanna?

- Det vet man aldrig. Det kan bli nytt igen.

Vad säger du om matchen?

- Jämn, väldigt jämnt. De spelar otroligt klurigt ibland sen är ju Pelle (Per Fosshaug) jävligt bra. Han styr otroligt mycket av deras spel.

VSK, som åkt på tre förluster på de fyra matcherna innan derbyt, hade turen med sig den här gången. Matchen var jämn – och stod och vägde på slutet.

Då klev Michael Carlsson fram och ordnade segermålet via en hörnretur. Och Andersson tycker att det var rättvist.

- Vi har förtjänat den här turen. De hade något ribbskott på slutet. Vi har kämpat i tidigare matcher och man förtjänar den turen. Lite historiskt de senaste matcherna så har vi förtjänat den här turen. Det känns som att det var jävligt rättvist.

Var det nervöst på slutet när TB pressade?

- Nej, inte nervös på det sättet.

Oroligt då?

- Nej, inte det heller. Det är mer att man försöker fokusera på det man ska göra. De sköt ju lite skott och det tog på benskydd. De hade ju en i ribban och en i stolpen. Så de hade flera lägen på slutet.

Hur viktig var den här segern för er?

- Den stärker oss givetvis i det jobbet som att vi pratar om. Vi har pratat om att jobba mer med defensiven, men inte att spela mer defensivt. VI får ju ett kvitto på att vi gör saker rätt.