Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teljebäck (S): Ännu inget ökat flyktingtryck i Västerås

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Hittills har vi inte märkt något ökat tryck i Västerås på grund av den senaste tidens flyktingkatastrof, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S).

Bilderna från katastrofen är rent förfärliga, tycker Anders Teljebäck och han räknar med att katastrofen kommer att påverka Västerås.

– Det är vår uppgift att hantera det och jag är inte orolig över att vi inte klarar det. Vi har en beredskap och har klarat ökat tryck tidigare, säger han.

– Flyktingarna är välkomna.

Däremot tycker han att mottagandet i Europa och Sverige måste förbättras.

– Om länderna i Europa tog emot flyktingar enligt sina åtaganden skulle det inte finnas någon flyktingkatastrof.

Till Västerås kommer cirka 2 900 personer varje år. Det placerar Västerås i mitten bland kommunerna. Anders Teljebäck tycker att bostadsfrågan är svårast att lösa.

– Vi ska bygga tusen nya bostäder om året. Då kan vi klara en växande befolkning.

Moduler, som det talats om, vill han undvika. Han välkomnar att regeringen anslår 5,5 miljarder kronor nästa år för ökat bostadsbyggande. Kommunerna får också ökade bidrag för undervisning av flyktingbarn.