Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teoristopp för körkortselever

Har du tid för teoriprov för körkort i morgon och resten av veckan? Bry dig inte om att ta dig till Ängsgärdet i Västerås. Trafikverket och Transportstyrelsen har gemensamt stoppat alla kunskapsprov i hela landet på grund av tekniska problem.

Datasystemet, som är nytt sedan några veckor, har registrerat fel svar och börjat leva sitt eget liv.

– Vi har tagit in extrapersonal för att försöka kontakta de personer som har bokat teoriprov de närmaste dagarna. Likaså står denna personal stand by för att hoppa in och boka nya tider när systemet kommer igång igen, säger Peter Eriksson, som är kontorschef på Trafikverket i Västerås.

– Vi har nått fram till många, men visst, en och annan har ändå kommit till Ängsgärdsgatan. Det är beklagligt, men de flesta har varit förstående.

Eländet började i onsdags då man stängde ned teoriproven i Stockholms city. På kvällen utvidgades det till hela landet.

– I vanliga fall har vi omkring 100 teoriprov om dagen i Västerås, men under fredagen är det ”bara” 60. Vi jobbar hårt för att nå dem och avboka, säger Peter Eriksson.

Flera av dem som har gjort proven den senaste tiden kan ha kuggats.

– Det är för tidigt att säga hur vi hanterar de prov där vi kan ifrågasätta resultaten. Vår prio och fokus ligger på att komma igång med systemet, säger Mikael Andersson, informatör på Transportstyrelsen, till aftonbladet.se

Dataexperter har flugits in från Irland och Microsoft för att komma till rätta med problemet.