Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terroriserade kvinna med samtal

Den 25-åriga kvinnan fick otaliga sms och telefonsamtal från en man hon inte ville ha kontakt med. Nu döms han för ofredande.

Straffet blir 50 dagsböter à 75 kronor.

Enligt kvinnan lärde hon och den 32-åriga mannen känna varandra för fem år sedan. De var bara kompisar, och kvinnan var tydlig med att hon inte ville ha ett förhållande med honom.

Enligt mannen var de tillsammans hösten 2009.

Mannen var i alla fall skriven på kvinnans adress, och kvinnan gick med på det för att han inte skulle störa henne. Dessutom sa han att han väntade viktig post, och inte hade någon adress att ha sin post ställd till.

Till slut tröttnade hon på arrangemanget och kontaktade Migrationsverket och förklarade att 32-åringen inte alls bodde hos henne. Då började han ringa till henne igen för att få henne att ändra sin historia.

När kvinnan vägrade svara började han kontakta hennes familjemedlemmar för att försöka få tag på henne. Då gjorde hon en polisanmälan.

Efter det bytte hon telefonnummer och flyttade från Västerås. I dag har hon skyddad identitet och 32-åringen har fått besöksförbud.

Han ska också betala 5000 kronor i skadestånd till kvinnan och lika mycket till hennes svåger som han under ett dygn ringde cirka 100 gånger. Och skickade 42 sms under samma tidspunkt.