Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thalberg: ”Jag vill ha en stor utmaning”

Det blev ingen fortsättning i Växjö Lakers. Men den före detta VIK-målvakten Johan Thalberg satsar vidare på hockeyn. – Just nu är jag öppen för alla anbud.

VIK Hockey bröt kontraktet med Johan Thalberg och hans säsongsavslutning i allsvenska konkurrenten Växjö blev allt annat än lyckad.

Men 23-åringen saknar inte anbud.

– Jag är i ett läge där jag inte riktigt vet hur jag ska göra. Jag har två allsvenska klubbar och två division 1-klubbar som är mer eller mindre intresserade av mig.

Vad är det som du är osäker på?

– Jag har inte riktigt fått känslan av att vara jättesugen på något av anbuden. Det handlar inte om pengar eller om att jag inte tror på lagen, utan mer om det omkring, säger Thalberg.

Och fortsätter:

– Det måste funka med den sociala biten. När jag hamnade vid sidan av i Växjö satt jag där i lägenheten utan att känna någon.

Just nu är Johan Thalberg tillbaka i Västerås där han på egen hand sköter sommarträningen på Rocklunda.

– Jag håller mig i form, så det är inget problem. Jag vet att det finns en risk med att vara för kall, att klubbarna kanske skaffar någon annan målvakt, men jag håller mig fortfarande öppen för alla förslag.

Hockeysuget finns alltså kvar?

– Jag funderade en hel del eftersom det gick extremt dåligt förra säsongen, men nu funderar jag inte så mycket. Det kommer att lösa sig till nästa säsong. Efter tre år i VIK vet jag ju att jag håller i allsvenskan och jag behöver inte bevisa något för någon. Det enda jag vill ha nu är en riktigt stor utmaning.

Enligt uppgift till VLT är Kristianstads IK i division 1 södra den klubb som hårdast uppvaktar Thalberg – och coach där är Per Ljusteräng, som i sin tur uppvaktades av VIK innan Mats Waltin tog över Västeråsklubben.

– Ja, de verkar seriösa, bekräftar Thalberg.

Vad säger du om Kristianstad?

– Jag tror att de blir ett lag att räkna med i ettan. De har en ganska ny arena och en bra organisation.

Kan du tänka dig KIK?

– Kanske, de har ju verkat riktigt intresserade av mig. Men just nu vet jag inte om jag känner att det är helt rätt.

Så du vill hellre till allsvenskan?

– Nja, det säger jag inte heller. Jag vill bara känna att jag får en riktig stor utmaning, säger Thalberg.