Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thalberg till Sura?

Här är vinterns mest oväntade provspel. Före detta VIK-målvakten Johan Thalberg är aktuell för Sura Blue Hammers – som utespelare.

På måndagen kunde VLT berätta att Syrianska/Armeniska HK läggs ned. Då är det fritt fram för spelarna att landa nya klubbadresser.

Och Johan Thalberg kan snart ha genomfört en av hockeysveriges häftigaste resor.

Inför förra säsongen jagades den juniorlandslagsmeriterade målvakten av klubbar i division 1 och utomlands.

Han var nära att skriva på för Kristianstad.

Men gjorde istället en helomvändning – och valde att spela som utespelare i division 3-klubben Syrianska/Armeniska HK vid sidan om sin utbildning.

Där har 24-åringen haft en raketutveckling.

Laget vann division 3 i fjol – och har spelat i division 2 i år. Där har Thalberg varit lagets poängkung med 26 poäng på 22 matcher.

- Det är en otrolig överraskning, men Johan har utvecklats enormt. Han har en grym vinnarskalle och ger allt han har för laget. Det märks att han har stått i mål tidigare, han har bra spelsinne och slänger sig för att täcka puckar hela tiden,. Han är tillräcklig bra för att spela i division 1 redan i år, säger Per Gustafsson som tränade SAHK fram till avvecklingen.

I dag inledde Thalberg sitt provspel med division 1-klubben Sura Blue Hammers tillsammans med SAHK-duon Kristaps Legzdins och Max Eriksson.

Efter bara 10 månader som utespelare är han aktuell för att återvända till den nivån han hade anbud på – som målvakt.

- Det känns rätt sjukt faktiskt. Jag blev tvungen att tjata på tränaren för att överhuvudtaget få vara med som utespelare i division 3 och nu har jag tagit mig hit på så här kort tid. Jag är stolt över att ha gjort landskamper som målvakt men det här är en annan typ av stolthet – allting är så nytt, säger Thalberg själv.

Hur ser du på dina chanser att ta en plats i Sura?

- Det blir tufft, men jag ska göra ett försök. Det vore otroligt roligt och jag skulle gå in och ge allt. Givetvis i en annan roll än i Syrianska, jag skulle gå in och bidra med massor av skridskoåkning och inställning.

Läs mer i tisdagens pappersupplaga av VLT.