Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thore Gårmark: Avlägg ett vårlöfte som ger ljusare framtid

På våren sår vi frön som skall ge våra parker, trädgårdar och balkonger liv och färg. Med självdeklaration och bokslut sammanfattar vi hur ekonomin utvecklats under förra året och vid skolavslutningarna bekräftas resultaten av läsårets skolarbete.

Gammalt bråte eldas upp i valborgsmässobrasor och ger plats för nytändning.

Vi får inte missa chansen att även så och planera för nytt liv och nya vanor.

En fara för framtiden är tappad glädje. Tappad på flaskor vars innehåll minskar omdöme, ökar vålds-benägenhet samt kan skapa beroende för resten av livet. Valborgsmässoafton gör många unga mot bättre vetande sin alkoholdebut trots att risken för framtida beroende kan var fyra gånger större än vid alkoholdebut efter 20-årsåldern enligt flera större undersökningar.

Man behöver i solidaritet med missbrukare egentligen aldrig göra alkoholdebut eller fortsätta tidigare kapitulation för alkoholseden, som är en fara för Sveriges välståndsutveckling med färre närande och fler tärande medborgare.

Kroppen reagerar mot alkohol och andra droger genom att dess reningsverk lever och njurar omedelbart påbörjar nedbrytningen av alkohol samt försvagar därmed beredskapen att bekämpa andra föroreningar i kroppen.

Bjud dig själv på vårlöftet att avstå från alkohol. Man kan köpa nöjen men inte glädje, som man kan skapa i samvaro med andra nyktra ungdomar kring intressen som dans, musik, friluftsliv, idrott och hobbies.

Glädje på flaska är tappad glädje. Var passivt god genom att vara nykter eller gör aktivt gott genom att arbeta för ett nyktrare Sverige!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel