Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thörn klar för dansk toppklubb

Succésejouren i norska Glassverket är över.Nu flyttar den förra VästeråsIrsta-målvakten Martina Thörn till danska toppklubben Midtjylland - och blir heltidsproffs.

Den 25-åriga handbollsmålvakten valde att gå från VästeråsIrsta till norska Glassverket sommaren 2015. Knappt ett år senare är det dags för en ny flytt inom Norden. Nu till den danska toppklubben Midtjylland. Från och med nu blir Thörn heltidsproffs.

- Ja, det är det man alltid har velat. Egentligen har man inte trott att det kan hända, säger Thörn.

SE OCKSÅ: VI-damerna närmar sig final

Västeråstjejen ser flytten som ett steg i utvecklingen. Dels kommer hon få träna med - och spela mot - fler landslagsspelare.

- Toppen i Norge är bra, men det är ganska populärt bland svenskar att gå till Danmark. Jag vet att alla lag kan vinna mot alla och ofta är det täta matcher. Det är väldigt många bra och individuellt duktiga spelare. Förhoppningsvis kommer det göra att man utvecklas och kan spela på en högre nivå i varje match.

Thörn var en av tre målvakter i den svenska som i slutet av mars kvalificerade sig för OS.