Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thörn ledde VI till seger

Stundtals lysande spel gav VästeråsIrsta segern (26–21) i går mot Team Eslöv. Och den klarast skinande stjärnan i Bombardier Arena var VI-målvakten Martina Thörn.

Inför gårdagens match i elitserien hade VästeråsIrsta två vinster och två förluster med sig i bagaget.

Och i matchen mot Eslöv märktes det tidigt att den tredje segern skulle komma.

Efter tio minuters spel hade Team Eslöv bara lyckats göra ett enda mål, trots mängder av chanser. Anledningarna till det var två.

Den första var att VI spelade ett kompakt och rörligt försvarsspel som gjorde det svårt för Eslöv.

Den andra var Martina Thörn.

20-åringen spelade otroligt stabilt och gjorde en rad fina räddningar.

– Jag gjorde ganska många coola räddningar, men samtidigt släpper jag i slutet av matchen in en del som inte ska in. Men jag får enormt mycket hjälp av försvaret i dag och när de spelar så här bra är det så jäkla roligt att stå i mål, säger hon.

VästeråsIrsta tog tidigt ledningen och släppte den sedan aldrig. När slutsignalen ljöd var siffrorna 26-21 och två viktiga poäng var bärgade.

– Vi visste att om vi höll siffrorna nere genom att spela bra försvar så hade vi en bra chans. Nu rinner det iväg lite i slutet men efter 50 minuter hade vi släppt in 11 mål och det tycker jag säger allt. Släpper man in 21 mål totalt behöver man heller inte göra 30 framåt, säger Martina Thörn.