Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare VLT-are har avlidit: ”Gladare journalist får man leta efter”

Det finns en bild som jag direkt tänker på när beskedet kom att Olle Stenberg lämnat jordelivet.

Delar av VLT:s sportredaktion sitter på en Rocklundaläktare för att lära sig allt om curling inför kommande stora mästerskap. Olle tycks fundersam. Vad är detta?

Nåja, vi fick viss insyn och Olle rev väl av detta suveränt textmässigt på sedvanligt manér. Annars var det framför allt bollidrotterna som lockade. Mest ishockey. Vet inte hur många VIK-matcher Olle och jag signerade tillsammans. ”Ta referatet du, sa Olle. Så tar jag snacket.”

Gärna lite motorsport också. Främst utifrån Malma. Olle Stenberg var en bred journalist. Jag vet inte hur många tjänster han innehade på VLT förutom sporten. Polisreporterns syssla var omtalad. När Olle ibland jagade skurkar gällde det för dem att se upp. Precis som på Lasse Roséns tid. Och det är ett toppbetyg.

Olle var även mycket engagerad i Västerås Vision, både som reporter och studioman. Utåtriktad och kunnig med en bra röst.

Insändarredaktör, en annan syssla Olle trivdes med och han hade en särställning när det gällde att slussa in sommarbarnen och nyanställda. Hans glada sätt fick nya namn att trivas direkt.

När jag under tiotalet år författade serien ”Sport vi minns” var det Olle som låg bakom. Han stötte mig hela tiden och tipsade.

Olle fanns på VLT-sporten när datorn klev in. Den lilla Tandyn blev Olles bästa vän och han jagade alla som inte provade.

Punchakademin en tillställning som passade Olle. Tillsammans med Olle hade man alltid tryck och gladare journalist får man leta efter. Han blev 76 år.

BERNT JANGENDAHL