Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiggeri och Frälsningsarméns bössa är olika saker

Jag har tagit del av politikernas uttalanden i VLT med anledning av tiggeriet som pågår alltjämt utanför våra butiker. Många har vettiga synpunkter, men då jag läste Lars Kallsäbys uttalande så höll jag på att sätta min frukost i halsen.

Att påstå att tiggeriet är att jämföra med Frälsningsarméns insamlingsbössa som har funnits i över 100 år i Sverige är under all värdighet och kränkande mot Frälsningsarmén. Många med mig har säkert växt upp med uttrycket "Håll grytan kokande" och vet vad det står för. Frälsningsarmén uträttar mycket gott för de svaga och nödlidande i samhället. Dessutom håller de öppet hus på julafton för den som inte har någon att fira jul med och bjuder på julbord och delar även ut julklappar.

Lars Kallsäby påstår även att om någon av oss medborgare skulle glömma sin plånbok hemma och frågar en medmänniska om en tia till parkering vore att jämföra med tiggeriet. Det vore i sådant fall en engångsföreteelse och jag skulle med glädje hjälpa till om jag kunde. Lars Kallsäbys påstående är skrattretande. Undrar om han skämtar?Med anledning av tiggeriet så följer flera problem. Alla har nog i media tagit del om våra rastplatser som invaderas av tiggare och svinas ned så att de måste stängas och saneras. Det är sorgligt och det kostar stora summor pengar. För att inte tala om våra yrkeschaufförer som kör långa sträckor och behöver rasta och vila.

Jimmie Åkesson (SD) sa i sitt tal före förra valet att vi ska hjälpa dem som hjälp behöver där de lever sina liv i sina hemländer. Nu efter flera år så börjar fler politiker att tala samma språk.

Jag och många med mig är säkert villiga att hjälpa bara vi slipper se dessa tiggare sittandes utanför butikerna. Och tänk om alla dessa pengar som det kostar samhället nu skulle kunna hjälpa dessa människor i sina hemländer. Det som pågår nu hjälper inte utan snarare stjälper.

Britt-Mari Nyberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare