Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Åke Paulsson

Annons

Åke Paulsson föddes den 13 mars 1942 i byn Remmen i Älvros socken. Efter avslutad skolgång och en utbildning på Ljusdals Skogsbruksskola flyttade han till Halstahammar för arbete på Bulten Kanthal. Där började han samtidigt en Civilingenjörs utbildning.

Via arbetet på Bulten Kanthal fick han arbeta i Pittsburgh USA åt Westinghouse i ett år. Mitten på 70-talet gick flytten med familjen det vill säga, fru och två barn till Antwerpen, Belgien för arbete på Atlas Copco.

Där var han verksam i fyra år och sedan via Åmål, till Mora som vd vid Mora Hårdkrom, sedermera Ovako Steel som divisionschef.

Efter ett par års mellanspel i Stockholm så kom han tillbaka till Mora i mitten på 90-taletsom vd på Morastrand AB. Där avslutade han sin mycket givande yrkeskarriär.

På fritiden var resor och naturen något han gärna ägnade sig åt. Föreningslivet var en tillgång för honom och flitigt deltagande såsom i Rotary, Odd Fellow Orden samt Svenska Frimurare Orden.

Han avled på Mora Lasarett torsdagen den 21 september, av sviterna från en tidigare stroke. Åke sörjes närmast av dottern Cecilia och sonen Fredrik med familjer.

Inga-Britt Lundvall