Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Anders Wilhelmsson

Annons

Anders Wilhelmsson har lämnat oss efter en tids sjukdom och efterlämnar som närmast sörjande hustrun Ann-Sofie och barnen Viggo och Otis.

Jag lärde känna Anders Wilhelmsson 2001 när vi båda genomförde notarietjänstgöring vid Köpings tingsrätt. De mest utmärkande dragen hos Anders, som ingen som träffat honom kan ha undgått, var hans vänlighet, nyfikenhet och livsglädje. Anders ljudliga och hjärtliga skratt kunde ofta höras i korridorerna på arbetsplatsen. Ett annat utmärkande drag hos Anders var hans starka rättvisepatos och engagemang för allas lika värde och rättigheter och hans tydliga ställningstagande mot diskriminering och orättvisor. Han var inriktad på arbetsrätt redan när han kom till Köping och arbetade sedan hos Diskrimineringsombudsmannen och Regeringskansliet för att slutligen hamna på LO-TCO Rättsskydd där han förde processer i domstol med stor framgång. Anders var en skicklig och engagerad processförare.

Anders var en öppen och glad person med många vänner. Under sin sjukdomstid höll han humöret uppe på ett anmärkningsvärt sätt och kunde fortsätta att sprida sin glädje och vänlighet ända till slutet. Vi var många som följde honom på bland annat Facebook där han var öppen med sitt sjukdomsförlopp och delade sina tankar och reflektioner med ett välutvecklat skarpsinne och språklig finess. Jag och min familj har haft förmånen att få umgås nära Anders och hans familj under många år vilket skapat många fina minnen som vi bär med oss i våra hjärtan för alltid.

Anders blev tyvärr tvungen att lämna oss alldeles för tidigt. Hans hustru Ann-Sofie förlorade sin ömsinte make och sönerna Viggo och Otis sin kärleksfulle buspappa. Själv miste jag och min familj en nära vän. Vi kommer alltid att tänka på Anders som mannen med den enorma livsglädjen och det härliga skrattet.

Annica Borgerud Kjellsson

f.d. kollega och vän till familjen