Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Bertil Jonsson

En stämma i vår manskör har tystnat. Vår högt uppskattade nestor och tenor Bertil Jonsson har efter kort tids sjukdom lämnat oss. Han blev 94 år gammal och lämnar som närmast sörjande efter sig sonen Gunnar och en skara vänner.

Bertil Jonsson föddes i Finsjö i Småland. Efter skolgång vid realskola i Oskarshamn och läroverk i Kalmar följde den obligatoriska militärtjänsten, varefter han för att få erforderlig praktik från elbranschen under några år hade anställning vid Sydkraft.

I början av 50-talet flyttade han till Västerås. Där gick han teknisk ut-bildning. Den öppnade vägen för anställning som elingenjör vid Vattenfall. Han arbetade sedan där som elingenjör fram till sin pensionering.

I Västerås träffade han också sin Toini. De gifte sig 1958.

Musiken berikade hans tillvaro. Under sin ungdomstid ägnade han sig åt gitarrspel och sång och blev 1:e tenor i Fliseryds Manskör. När han kom till Västerås, gick han med i manskören Västerås Kvartettsångare och så småningom även i kyrkokörerna i Tortuna och Viksäng. Hos ”Kvartettarna” har hans eminenta stämma således klingat i nära 60 års tid.

Han har också varit medlem i ordenssällskapet W6, där han varit upp-skattad för sin vänlighet, omtänksamhet och kunnighet.

Vi känner stolthet och tacksamhet för vår tid tillsammans och stor sorg och saknad efter honom. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

För kamraterna i Västerås Kvartettsångare

/Gunnar Vikman