Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Eric Rosenlöf

Annons

Eric Rosenlöf har stilla insomnat i en ålder av 94 år. Han kom från staden West Hartford i delstaten Connecticut i nordöstra USA. Han föddes 1924 och hans föräldrar var svenskar, som utvandrat till det stora landet i väster.

Erics far, som var från Skåne, arbetade på järnvägsbyggen över prärierna. Hans mor var småländska och dog när Eric bara var 4 år gammal. Så han fick växa upp hos släktingar. I hemmet pratade man bara amerikanska. Svenska språket lärde sig Eric först i vuxen ålder, när han kom till Sverige.

När Eric var ung arbetade han på ett bageri i sin hemstad. Man levererade bröd till den lokala Lions-klubben, som bjöd fattiga och handikappade på gratis frukost.

Det behövdes hjälp vid serveringen och Eric erbjöd sig. Det var första gången han kom i kontakt med Lions, något som blev så betydelsefullt för honom. Lions-rörelsen grundades 1917 i Chicago för att hjälpa behövande människor både lokalt och globalt. Den har nu blivit en av de största internationella hjälporganisationerna och finns i mer än 200 länder och har miljontals medlemmar.

På 1950-talet kom Eric till Sverige och blev 1951 medlem i Lions och var med och bildade första klubben i Västerås. Han utbildade sig till gymnasielärare i engelska och gifte sig med Berit, som var lärare i tyska och franska. Eric är den medlem, som varit med längst i Lions-rörelsen i Sverige – i 68 år.

Han tjänstgjorde på olika orter i vårt land. På alla dessa ställen deltog han aktivt i den lokala Lions-klubbens aktiviteter för att samla in pengar till människor, som behövde hjälp. Vid sin bortgång var Eric medlem i Lions Club Västerås/Lundby. Med sin långa erfarenhet och kloka synpunkter var han en stor tillgång för vår klubb.

Genom sin gemytliga utstrålning fick han många vänner i Lions fina kamratskap. Med sin insats försökte Eric göra världen litet bättre för att kunna bistå människor i nöd både här hemma och i andra länder.

Ulf Wilund

Lions Club Västerås/Lundby

Annons