Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Essy Sunesson

Annons

Essy Sunesson, Västerås, har som tidigare meddelats, avlidit i en ålder av 88 år. Hon sörjs närmast av barnen Kenneth, Ingela och Johnny med familjer.

Vi, Ingegerd och Anders, flyttade i början av 1970-talet till Västerås från Lund för att arbeta vid ASEA. Vi kände då ingen i Västerås, våra närmaste fanns i Malmö respektive Östersund. Efter drygt ett år flyttade vi in i en villa på Stenkammargatan och strax därpå föddes vårt första barn, en liten flicka. Tyvärr upptäcktes snart att den lilla var svårt sjuk och måste läggas in för upprepade operationer på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. På den tiden utgick endast moderskapspenning i sex månader till mamman varav en del förväntades tas ut redan före förlossningen. Pappan fick inte alls vara ledig, vabben var ännu inte uppfunnen, och inga extra dagar utgick till svårt sjuka barn som legat inlagda på sjukhus under nyföddhetsperioden. Därför uppstod problemet att hitta barnpassning till en sexmånaders nyopererad liten flicka, som bara tillbringat några få dagar i det egna hemmet och som hade en stor turban lindad kring huvudet. Vem skulle våga hjälpa oss med detta?

En dag när Anders kom hem för att äta lunch, fick han se att det fanns små barn i grannträdgården som knappast kunde vara grannfamiljens egna. Kunde det vara så att vår grannfru var dagmamma?

Anders knackade på och vi kom så för första gången att få kontakt med tant Essy och farbror Ingemar. Jovisst, Essy var mycket riktigt dagmamma och hon ville gärna vara dagmamma till vår Josefin trots alla medföljande problem. Så kom Essy och även Ingemar att bli ett väldigt stöd för vår lilla familj. Vår dotter började snabbt trivas hos familjen Sunesson och hon älskade verkligen sin dagmamma. När vår familj så småningom utökades med ytterligare barn hade Essy redan vandrat vidare ner till Bjurhovdaskolan där hon blev en omtyckt husmor och blev till fortsatt trygghet för både våra barn och andras.

Det finns ingen annan person som vi känner så stor tacksamhet mot som just Essy Sunesson. Hur skulle vi ha klarat oss så långt från våra egna kära om inte hon och farbror Ingemar hade funnits där och öppnat sina hjärtan för oss.

Därför vill vi framföra vårt varmaste tack till henne inför himmelens port. Vi är säkra på att hon nu är himlens klarast blänkande stjärna!

Våra tankar går också till Kenneth, Ingela och Johnny. Varmt tack för att ni så osjälviskt delade er fina mamma med Josefin.

Ingegerd och Anders Åberg

Josefin Åberg Sjöholm