Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Eva Liwing

En färgstark, kämpande medmänniska har gått ur tiden. Eva Liwing är borta. Eva har varit Hamre trogen sedan barnsben, hon var stolt över sin historia.

Vi sörjer en före detta ordförande som brann för sitt uppdrag. Nu har hon lämnat oss och tagit med sig all sin kunskap och erfarenhet av SPF Seniorerna Hamre och det otroliga kontaktnät hon skapat genom åren.

Vi unnar Eva att få vila och få frid efter sin kamp mot sjukdom och smärta men vi kommer att sakna den finurliga Eva med den underfundiga humor som hon gärna delade med sig av i olika sammanhang. Den Eva vi i styrelsen lärde känna hade alla medlemmars bästa för ögonen i alla situationer. Hon sa ofta att man måste känna till historien för att kunna göra rätt i framtiden. Och det känns sorgligt att just den historien som Eva besatt är något vi aldrig mer kommer att få ta del av.

Eva har i sitt yrkesverksamma liv varit ordförande för SKTF, Västerås stad, och genomfört många lyckade förhandlingar med arbetsgivaren. Den erfarenheten hade Eva stor nytta av när hon började i styrelsen i vår förening. Det var ordning och reda som gällde och det såg man att Eva hade - ”koll på läget” var ett av Evas deviser. Man kunde uppfatta att det var många post it lappar att hålla reda på men för Eva fungerade det perfekt.

Eva bar ofta ett udda örhänge och det hade olika speciella syften. Vi vet alla att Eva kunde skärpa till rösten när hon ansåg att det behövdes för att få ordning och reda men ibland kände hon att hon var på väg att gå för långt och då drog hon i det udda örhänget för att påminna sig själv.

Evas arbetsinsats i SPF Seniorerna Hamre går inte att mäta. Hon har bidragit till att vår förening är modern men med perspektivet ”till för alla”. Vi har en organisation med duktiga medarbetare som Eva varit med och skapat. Eva har sedan hon klev av som ordförande alltid ställt upp med råd och uppskattande kommentarer.

En färgstark personlighet finns inte längre med oss men Eva sa alltid att hon skulle fortsätta hålla ett vakande öga över oss och vår förening. Vi hoppas att det fungerar så och att Eva i så fall håller sitt löfte.

Många är vi som kommer att minnas Eva som den omtänksamma, givmilda och snälla människa hon var.

Styrelsen för SPF Seniorerna Hamre/Ulla Elfvendahl