Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Fredrik Nyby

Västerås SS stora elitsimmargrupper från tidigt 70-tal till ca 1985, då VSS växte enormt i spåren av Gunnar Larssons framgångar i EM 1970 och OS 1972, sörjer. En kär, omtyckt och mycket populär vän, Fredrik Nyby, har i alltför unga år gått bort.

Fredrik var en viktig kugge i VSS elitgrupper, som under åren 1974–1985 avancerade till toppen i svensk simning i alla åldersgrupper. 1980 blev det allra bästa året för både Fredrik och VSS, då VSS blev bästa simklubb i såväl SUM-SIM, JSM som Inne-SM och Ute-SM. Det var en fantastisk tid för alla involverade med omfattande träning, mängder av tävlingar och läger nationellt och internationellt, ett enastående resultat med massor av framgångar och medaljer och ett härligt och oförglömligt kamratskap.

Fredda, som alla kallade Fredrik, var en duktig frisimssprinter men framför allt var han en jätteduktig lagkappssimmare. Han erövrade under åren i VSS många medaljer tillsammans med sina kompisar i olika lagkapper, jag minns inte alla. Högst i prisskåpet hängde säkert guldmedaljerna från 1980 på 4 x 200 m frisim på Inne-SM i Borlänge och på samma gren på Ute-SM i Ronneby, där Fredda gjorde avgörande insatser.

Vi kommer inte bara minnas Fredrik för alla siminsatser, utan framför allt för att han var en synnerligen skön och go kompis.

Hans underfundiga kommentarer och sylvassa analyser satt alltid mitt i prick. Fredrik var precis så, som familjen så innerligt och vackert skriver om honom i familjeannonsen i VLT: Du var så god, Du var så glad, Du lämnar bara vackra minnen, Så svår är ändå denna dag, Så sorgsna våra sinnen.

Våra tankar går i dessa dagar till Fredriks närmaste, hans hustru, bägge pojkarna, broder Acke med familj, svärmor, släkt och vänner.

Vila i frid käre vän, du kommer att leva vidare i våra tankar.

För alla simmarvänner, Jan Olof Fahlén.