Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Gertrud Eklöf

Annons

Gertrud Eklöf, född och uppvuxen i Isätra utanför Sala, har den fjortonde april somnat in efter en kortare tids sjukdom. Hennes närmaste familj är maken Jan, dottern Catharina, sönerna Hans-Ulrik och Mattias med familjer och barnbarn.

Gertrud var en mycket kreativ och social person med ett stort kulturintresse. Hon var särskilt intresserad av litteratur och historia, tyckte om att resa, samt att umgås med släktingar, vänner och grannar. Barnen och barnbarnen var också ett av Gertruds stora glädjeämnen, och hennes engagemang var alltid stort vid firandet av namnsdagar och födelsedagar.

I unga år arbetade Gertrud på Televerket i Karlstad, innan hon träffade sin blivande make Jan och gifte sig. Paret flyttade från Karlstad till Västerås, sedan till Örebro och slutligen tillbaka till Västerås, när alla tre barn var födda. Gertrud var hemma med barnen tills hon började studera vid vuxenskolan, och tog så småningom sin studentexamen 1979, ett stort ögonblick för Gertrud. Efter examen arbetade Gertrud som biblioteksassistent, bland annat på Wenströmska skolans bibliotek i Västerås, en arbetsplats hon trivdes mycket bra på och där hon fick möjlighet att utveckla och utnyttja sina stora kunskaper om och intresse för litteratur.

Gertrud trivdes också med livet som pensionär i villan i Hökåsen, där hon skötte om hem och trädgård och tog hand barnbarnen som ofta kom på besök. Gertrud fortsatte att leva ett aktivt liv och deltog gärna i olika kulturevenemang, som konserter och konstutställningar. Det blev också många långpromenader i naturen tillsammans med sin make.

Gertrud är mycket saknad, men hon kommer alltid att finnas kvar i våra minnen, tillsammans med alla fina saker hon har gjort och upplevt i livet.

Dottern Catharina Eklöf