Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Gösta Martins

Gösta Martins, Västerås, har avlidit. Han var född 1930.

Efter studentexamen och reservofficersutbildning, studerade han produktionsteknik vid KTH och anställdes 1956 som elevingenjör vid ASEA.

Från 1968 till sin pensionering var han ansvarig för industrirobotinstallationerna inom ASEA/ABB i Sverige. Inom sitt teknikområde var han en anlitad föredragshållare och några år adjungerad professor vid KTH.

Som pensionär var han aktiv inom området autonoma mobila robotar. 2005 var han med och grundade RobCab AB där han var verksam som delägare fram till 2014.

Gösta var scout och medlem i S:t Olofs Scoutkår och S:t Georgs Scoutgille. Fram till 2006 var han avdelningsledare och ”hustomte” i den scoutgård på Tunby som han var med om att uppföra 1994-95.

Att röra sig i skog och mark var för honom något av ett måste och han gjorde upp till 75-årsåldern varje år minst en längre fotvandring.

Gösta umgicks gärna med sina vänner och var intresserad av litteratur och historia och medlem i Senior-universitetet, Humanistiska förbundet och Historiska klubben i Västerås.

2010 flyttade Gösta och hans hustru Ulla till Flodinsgården. Ulla avled 2012.

Närmast sörjande är sonen Bo med familj och kära vännen Kristin Dybvig.

Bo Martins