Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Gunilla Nordberg

Annons

Vår mycket uppskattade vän och tidigare kollega Gunilla Nordberg f.d. Antonsson, Surahammar, har efter en tid av svår sjukdom lämnat oss den 17 november 2018.

Gunilla Nordberg föddes 1948 i Fagersta och började tidigt arbeta inom vård och omsorg. Hon tog examen som ålderdomshems¬föreståndare 1972 och hade olika uppdrag inom äldreomsorgen i Örebro kommun som chef och utvecklare, bland annat på Askenäshemmet och med en stor utbildningssatsning för all äldreomsorgspersonal i kommunen.

I början av 1980-talet gick Gunilla vårdlärarutbildningen och tjänstgjorde sedan på Vårdhögskolan i Örebro. Hon var en drivande och ambitiös pedagog med god förankring i praktiken och en mycket omtyckt lärare och kollega. Som studierektor hade hon en viktig roll i omvandlingen av den tidigare gymnasiala utbildningen till en högkvalitativ högskoleutbildning.

I slutet av 1980-talet flyttade Gunilla tillbaka till Västmanland. Hon arbetade som chef på Herrgärdets servicehus i Västerås och sedan i Surahammars kommun, där hon hade flera olika tjänster och uppdrag. Bland annat genomförde hon i samband med Ädel-reformen omvandlingen av det landstingsdrivna sjukhemmet till ett modernt äldreboende i kommunal regi, en kulturförändring för både personal, boende och anhöriga som krävde all Gunillas viljestyrka och pedagogiska talang.

I början av 2000-talet började Gunilla arbeta som chef för Trygghetscentralen i Örebro med larmmottagning från ett stort antal av Sveriges kommuner. Utöver chefskapet för hundratalet larmoperatörer innebar arbetet kundkontakter och resor runt om i landet, ett uppdrag som hon behöll tills hon gick i pension hösten 2014.

Även om Gunilla var en starkt engagerad yrkeskvinna hade hon alltid tid och krafter för familjen, släkten och vännerna. Hennes gästfrihet var obegränsad och vi vänner bjöds ofta in till goda middagar och spännande upplevelser som kräftfiske, svampplockning, vinprovning, picknick på natursköna platser. Hon älskade att vara i familjens stuga utanför Grängesberg, och många är de tillfällen vi fått njuta av den vackra miljön och det trevliga umgänget under alla årstider. Vi minns också med glädje gemensamma teater- och konsertbesök, resor i Sverige och utomlands och ”tjejträffar”.

Vi är många som sörjer och saknar den färgstarka, engagerade och orädda yrkeskvinnan och den omtänksamma och generösa vännen Gunilla. Våra tankar går med djupaste deltagande till maken Jonny och barnen Per, Eric, Anton och Linda med familjer, som nu förlorat en älskad hustru, mamma, svärmor, farmor och mormor.

Susanne Rydéhn

Gun-Britt Trydegård

Annons