Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Hans Stickler

Hans Stickler, Västerås, har dött i sviterna av covid-19, 90 år gammal.

Pappa var född och uppvuxen i Tyskland och kom till Sverige som nyutbildad ingenjör i mitten på 1950-talet och fick anställning på Asea i Västerås. Snart träffade han Solveig, mamma, blev kvar och bildade familj. Fyra barn fick de. Bortsett från åtta år (1968–1976) i Österrike där han var chef för Asea blev han Västerås trogen.

Som ung var friidrott ett stort intresse och han specialiserade sig som häcklöpare. De stora framgångarna uteblev då men det tog han igen när han 60 år gammal vann guld i Veteran-VM på långa häcken.

Idrott och motion var stora intressen. Han genomförde ett stort antal Vasalopp, och även en svensk klassiker. På 70-talet brann han för bergsklättring och har bland annat bestigit Matterhorn (4 478 meter) och Popocatépetl (5 452 meter).

Mamma dog 2011 och året efter fick pappa en kraftig stroke. Sedan dess var han inte riktigt sig själv och kämpade med kognitiva nedsättningar.

Pappa var en väldigt social person och hade ett stort behov av att ha vänner och familj omkring sig. Den senaste tidens isolering var jobbig för honom, samtidigt som hälsan blev sämre.

Vi vet att han var tacksam över ett långt och väldigt innehållsrikt liv, men också att han kände sig färdig. Vi är också väldigt tacksamma över att han fick somna in lugnt och stilla, utan oro eller smärta, med sina barn vid sin sida.

Peter, Matthias, Andreas och Nina med familjer