Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Ingrid Pettersson

Skultuna Västerås damklubb har fått det smärtsamma meddelandet att vår Ingrid Pettersson, ordförande, reseledare och entusiast för föreningen har fått somna in efter en längre tids sjukdom. Ingrid har alltid varit en föreningsmänniska och särskilt i och för Skultuna Västerås damklubb som har legat henne varmt om hjärtat. Damklubben var tidigare en husmodersförening i Skultuna. Ingrid tyckte inte att det blev någon riktig fart på den så hon startade i stället damklubben år 2001. Vid årsmötet den 4 februari 2001 blev hon vald till ordförande och reseledare, det har hon sysslat med i alla år fram till sin död.

Hon har även förberett och undersökt alternativ till nästa års landskapsresa, år 2020. Vi kommer då att besöka Värmland och vi vet att hon är med oss då.

I år när vi var till Bornholm hade vi telefonkontakt med henne två gånger per dag och meddelade var vi var och vad vi gjorde. Det var mycket viktigt för Ingrid att det var rent och snyggt på våra boenden, att det fanns dusch och toalett på rummen och inga höga trappor till rummen. Förra året på hösten var hon, Gunda och Sive till vårt resmål på Bornholm. De åkte runt på ön och tittade så att det var så bra som hon tyckte att det skulle vara. Det blev godkänt.

År 1977 blev jag anställd på Försäkringskassan, då tjänstgjorde Ingrid på kontoret i Skultuna. Det lades senare ner och hon kom in till Västeråskontoret. Jag lärde känna Ingrid som en glad och positiv kvinna och en trevlig arbetskamrat. Jag blev erbjuden att bli medlem i damklubben och från år 2006 har jag varit med på möten och alla trevliga resor som hon har ordnat. Förra året var vi till Gotland tex och det var då en medlem som kom och sa ”jag har varit på Gotland många gången, men aldrig fått se så mycket som i år av ön”. Ingrid var fantastisk att hitta många udda utflyktsmål och hon lämnade inget åt slumpen. Hon var också noga med att se alla som kom till våra möten.

Ingrid blev 82 år. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och vi kommer att minnas henne som en glad positiv och generös kvinna. Våra tankar går till hennes son med familj, som mist en kär mor svärmor och farmor samt en bror som har mist sin syster.

Skultuna Västerås damklubb

Gunda Carlstedt

Gerd Tägtström

Maud Wahlberg