Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Ingrid Wikström

Annons

Vår älskade Ingrid Wikström, Nacka, har avlidit i en ålder av 87 år. Närmast anhöriga är barnen Per, Erik och Anna med familjer.

Ingrid föddes den 9 oktober 1931, som dotter till en predikant inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen. Det präglade hennes barndom, där somrarna tillbringades på EFS sommarhem i Storvik och resten av året i Luleå. Där kryddades livet av spännande besök från missionärer som verkat i olika världsdelar. Den kristna tron har varit med henne hela livet.

Efter realen utbildade sig Ingrid till farmaceut, ett yrke som på 40-talet innebar tillverkning och beredning av mediciner och salvor. Det saknade hon senare i yrkeslivet, allt eftersom apoteken blev allt mer vanliga butiker. Redan under realskolan träffade hon Karl-Gustaf, då blivande ingenjör, och de gifte sig den 13 februari 1954.

Vid den här tiden ropade ASEA efter arbetskraft och paret flyttade söderut till Västerås. Här föddes de tre barnen, men det betydde inte hemmafrutillvaro. För Ingrid var identiteten som yrkeskvinna viktig och hon fortsatte arbeta på apotek i och omkring Västerås.

Ingrid hade ett stort och varmt hjärta. Med tre barn invaderades hemmet ofta av kompisgäng och alla var lika välkomna. Det hände att hon grät när hon kom hem efter jobbet; av medicinbeställningarna gick det att utläsa när någon allvarligt sjuk patient gått bort. Hon berördes också djupt när människor utsattes för förföljelser och svält.

Ingrid hade inga fritidsproblem. Hon bankade silver i silversmedjan på Vallby hos Sven Roos. Hennes vackra silverarbeten pryder nu hennes barn, barnbarn och deras hem. Ingrid och Karl-Gustaf älskade att resa och besökte alla länder som de orkade och ville. Under mängder av skollov tog hon hand om sina barnbarn när föräldrarna arbetade.

Som ung ville Ingrid bli textilkonstnär. Det blev hon inte, men kreativiteten östes i stället över barnen och barnbarnen i form av galna upptåg. Ingrid somnade stilla in den 29 juli, hon är sörjd av oss alla.

Per, Erik och Anna Wikström med familjer.