Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Ingvor Tjälldén

Annons

Det var med bestörtning som jag mottog beskedet att min kära föredetta kollega Ingvor Tjälldén lämnat oss, alldeles för tidigt, bara 68 år ung. Det är så obegripligt, det var ju bara var några veckor tidigare som Ingvor hade kommit och hälsat på oss på jobbet. Hon var som vanligt på gott humör, och vi, hennes gamla arbetskamrater, samlades tillsammans för gemensam fikastund och vi skrattade och hade trevligt.

Ingvor var en av de första som jag lärde känna då jag började arbeta på Hallstahammars kommun 1990, hon arbetade då på personalavdelningens löneenhet. Våra vägar korsades sedan genom åren och de sista åren innan hon gick i pension var hon en av mina närmaste medarbetare.

Från första stund jag träffade henne, kände och förstod jag att hon var ett fundament, en klippa och så var det fortsatt under alla år som vi arbetade tillsammans. Det hon inte kunde inom sitt yrkesområde, det var inte värt att kunna. Hon hade en yrkesskicklighet utöver det vanliga och hon hade också förmågan att förmedla sin kunskap.

Tålmodigt hördes hon förklara komplicerade sammanhang och aldrig, aldrig en enda gång tappade hon tålamodet, höjde rösten eller visade ens det minsta att hon blev irriterad. Hon förklarade bara, med samma lugn, tills frågan var utredd. Tack vare sin kunskap och sitt fina sätt att vara, var hon också högt respekterad av övriga medarbetare. Ingvor blev lite av "facit". Sa Ingvor att något var på ett visst sätt, så visste alla att jo, så var det.

Det är en ynnest att ha fått arbeta tillsammans med en person som Ingvor. Förutom att hon var kunnig inom sitt yrkesområde och drev arbetet framåt, var hon också en fantastisk och omtyckt arbetskamrat. Hon var snäll, vänlig och trevlig och hon stod för stabilitet och trygghet. Det kändes så bra att ha Ingvor i sin närhet och jag vet att det var många som kände så.

Det var med visst vemod vi alla tackade av henne då hon gick i pension för några år sedan. Samtidigt var vi glada å hennes vägnar, eftersom hon nu skulle få mer tid tillsammans med dem som betydde mest för henne; hennes man, barn och barnbarn. Vi hade glädjen att få hjälp av Ingvor även en tid efter att hon gått i pension, då hon gjorde lite inhopp och bistod oss med sin kunskap.

Det känns oerhört tungt och oerhört orättvist att hon inte längre finns bland oss och mina varmaste tankar går i denna svåra stund till Ingvors närmaste familj.

Helene Mårtén

Annons