Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Johan Lindqvist

Annons

Vi har nåtts av beskedet att Johan Lindqvist, 53 år hastigt har lämnat oss.

Johan växte upp i Västerås och visade tidigt ett stort intresse för natur, cykling och sjöliv.Intressen som han behöll hela livet.

I tonåren skaffade han sig sin första segelbåt, en Mälar 22. Vi var ett stort gäng som samlades nere i hamnen för vårrustning och senare under säsongen för gemensamma seglingar. Johan var en självklar och central figur i gänget och bidrog alltid med sin humor, glädje och sociala kompetens. Vi seglade ofta tillsammans och vi är många som minns härliga sångaftnar ute i skärgården med Johan vid gitarren. Eran med Mälarbåt kröntes då han med stor målmedvetenhet vann SM 1987.

Senare konstruerade och byggde han sin egen båt och vi fortsatte att spendera somrar tillsammans i skärgården.

Johan studerade till civilingenjör vid tekniska högskolan i Linköping där han tog civilingenjörsexamen inom Maskinteknik 1992. I sitt tidiga yrkesverksamma liv drabbades han av psykisk ohälsa, något han fick leva med.

Trots sjukdomen var Johan en person som vägrade att ge upp och som kämpade vidare utifrån egna idéer. På senare år återupptog Johan sitt stora intresse för cykling och vi hade förmånen att få göra honom sällskap på både cykelturer och vandringar. Med stort engagemang visade han prov på sin stora kunskap om olika rutter runt om i Västmanland och ledsagade oss alltid på trevliga turer.

Johan saknas närmast av sina föräldrar Birgitta och Kjell, sin syster Marie med familj, sin sambo Susanna och många vänner.

Johan hade det jobbigt många gånger men behöll alltid sin härliga humor och sin omsorg om alla oss vänner.

Han lämnar många positiva, glada och goda minnen efter sig.

Vi är tacksamma för en lång och fin vänskap.

Magnus och Anna Domberg

Lars och Gunbritt Backman

Carl och Margareta Gelius

Jan och Lena Andersson