Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Kerstin Andersson

Annons

Vi har nåtts av budskapet att Kerstin Andersson, en av Surahammars profiler, lämnat oss.

Kerstin var en kvinnlig förebild för många av oss som kom in i det politiska arbetet på 70-talet. Hon var redan då en etablerad kommunpolitiker som länge kämpat för den socialdemokratiska ideologin. Sociala frågor och ett levande kulturliv var viktiga för henne.

Jobbet på Konsum i centrala Surahammar innebar en ständig dialog med medborgarna och gav kunskaper som hon sedan kunde ta med sig in i det politiska arbetet.

När kommunen inrättade en kulturnämnd var hon dess första ordförande. Under hennes ledning hände mycket på det kulturella området. Surahammars bibliotek var ett av de första i landet som ”datoriserades”. Hon medverkade till att flyktingar från Sydamerika fick uppdraget att utföra de muralmålningar som kan beskådas på ett par av hyreshusen på Nybygget och konstverket Hjulsmeden på torget var hon med och beslutade om. Kerstin arbetade också för att man i länet skulle få en gemensam teaterorganisation.

Kerstin Andersson var inte de stora ordens kvinna, men hennes envishet när det gällde kulturen och alla människors lika värde gav resultat.

Vi minns Kerstin som en framsynt, modern politiker och fördomsfri person med stort hjärta för sina medmänniskor och för Surahammars kommun.

För oss som var alldeles nya och oerfarna blev Kerstin en uppskattad vän och mentor och vi är tacksamma för den fina start hon gav oss i det kommunpolitiska livet.

Vi delar sorgen med Kerstins nära familjekrets.

Christina Waster Jansson och Kia Ericson