Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Lennarth Jäder

Lennarth Jäder har stilla insomnat i en ålder av 76 år. Närmast sörjande är hustrun Lena och sönerna Anders, Mikael och Marcus.

Man brukar säga att barn som föds i maj månad blir glada och positiva som vuxna.

Det stämde väl in på Lennarth. Han föddes mitt i den månad då fruktträden blommar, fåglarna har börjat sjunga och vårsolen värmer igen.

Lennarth växte upp i Irsta utanför Västerås och fick redan som ung en gedigen grafisk utbildning. Så småningom skaffade han sig ett tryckeri här i staden.

I 36 år var Lennarth medlem i Lions-rörelsen. Det är en hjälporganisation, som finns över hela världen och som hjälper behövande medmänniskor både lokalt och globalt. Det kan vara att skänka matkassar vid jultid till utsatta familjer här i Västerås eller att genom olika insatser minska blindheten bland invånarna i Afrika. Vid Lions aktiviteter såg man Lennarth, alltid lika vänlig och gemytlig, stå i sin gula väst och samla in bidrag till hjälpverksamheten.

När jag gick med i Lions möttes våra vägar. Snart blev vi goda vänner med en kollegial gemenskap. Vi hade båda varit verksamma inom närliggande yrkesområden. Lennarth brukade skämtsamt säga att vi båda sysslat med ordbruk och bokstavsskötsel.

När jag blev sekreterare i klubben, kändes det tryggt att kunna rådfråga Lennarth med sin långa erfarenhet och goda omdöme. Han sa: om du kör fast, så hör bara av dig till mig. Jag ger dig livslång support. Som gammal scoutledare var han alltid redo att bistå andra.

Lennarth tyckte mycket om att resa och uppleva vår värld. Hans favoritland var Italien.

Han innehade ett troligtvis svårslaget svenskt rekord och hade besökt Sveriges alla städer.

Det var 133 stycken på den tiden det begav sig. Hans främsta hobby var fotografering och under många år undervisade han i bildhantering vid Senioruniversitetet.

Lennarth lämnar ett stort tomrum efter sig både i vår Lions-klubb och i våra hjärtan.

Vi kommer att sakna honom så väldigt, väldigt mycket.

För Lions Club Västerås/Lundby

genom Ulf Wilund