Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Marcus Hansson

Annons

En tidig morgon i juli 2018 rasar vår vän Marcus ”Mackan” Hansson ihop i köket i familjens semesterlägenhet i Turkiet. Hans familj gör vad de kan för att försöka hjälpa honom, men Marcus avlider tragiskt nog där i deras närvaro, förmodligen i sviterna efter en infektion. På fredag 17 augusti kl 15.00 är det begravning i Korsets Kapell.

Det är en mycket märklig känsla att skriva minnesord över en nära vän som 46 år ung vandrar vidare. Vi gick tillsammans i skolan på S:t Ilian på Pettersberg och vi är ett gäng vänner som fantastiskt nog fortfarande 30 år senare umgås och gör roliga saker tillsammans. Marcus tillhörde - och kommer alltid att tillhöra oss, ”9B”. Gemensamma upplevelser och erfarenheter bygger band som aldrig försvinner. Vem kan glömma den äventyrliga klassresan till Östberlin innan muren föll, festerna i sommarens trädgårdar och diskussionerna om vilken musik som egentligen var bäst: hårdrock eller synth. I ”Mackans” fall var det glasklart; han var (obegripligt nog…) synthare.

Åren gick och den fina vänskapen mellan Marcus och vännerna höll i sig. Under många säsonger blev det spel i innebandylaget Västmanlands Rådjur, med intensiva matcher i Bellevuestadion och på Hälla. Marcus var mycket sportintresserad i allmänhet och följde bland annat VIK Hockeys bataljer i Rocklundahallen med säsongskort i fickan. På senare år tränade han även karate tillsammans med sonen Oliver. Yrkesmässigt drev Marcus firman HVAB, Sverigeledande inom ritningar till balkonger och andra byggkonstruktioner. Han var mycket skicklig inom yrket.

Marcus var en kille med stort hjärta, som alltid brydde sig om familj och vänner. Vid otaliga tillfällen ställde han upp och hjälpte till när det behövdes. Marcus var en person att lita på i ur och skur. Hans eget lugn spred lugn till omgivningen och hans härliga humor och sneda leende spred glädje och värme. ”Mackan” fattas oss, men vi är säkra på att vi kommer att träffas igen. Han är med oss i sinne och hjärta.

Våra varmaste tankar går till hustru Åsa, sonen Oliver, Marcus föräldrar och bror samt övrig släkt.

Alla vänner genom Mats Bennbo

Annons