Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Margareta Lycken

Tacksamhet är det ord och den känsla som framtonar starkt när minnesorden skrivs om vännen Margareta. Hon fattas många nu både i det professionella nätverket och i vänkretsen.

En sann medmänniska som med entusiasm, glädje, kunskap, klokskap, värme och humor mötte dem som sökte hennes hjälp och stöd på livets väg. Hon var en kompetent och omtyckt psykolog som anlitades i många sammanhang i arbetslivet. Hennes kunskaper lever vidare i de böcker hon gav ut.

I sitt engagemang och ansträngningar för att förbättra vår värld mötte hon nya rön och forskning samt samhällsdebatten med nyfikenhet och delade generöst med sig av sin kunskap och gav nya perspektiv med varsamhet och omtanke och alltid med ett stort mått etik . Varje möte var betydelsefullt för henne och hon gav odelad uppmärksamhet och närvaro till dem hon mötte. En genuin och äkta känsla som gav respekt och byggde tillit.

Saknaden efter Margareta är stor. Tacksamheten över att ha fått möta Margareta som vän lindrar sorgen. Våra tankar går till hennes barn och barnbarn samt syskon.

”En tyst minut ger vi en vän på färden. En tyst minut när hon lämnat världen. Döden är något ofattbart och stort. Den för oss allt närmare evighetens port.”

Anita Lilja-Stenholm

Helene Bergman

Maj Martinsson Wiberg