Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Olle Bröms

Till minne av Olle Bröms, en av kommunfullmäktiges trotjänare på ersättarbänken har gått bort. Han ville inte vara ordinarie ledamot utan valde ofta att stå på valsedeln så han kom in i mitten av mandatperioden. Som politiker har Olle haft uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige, fastighetsnämnden, Mälarhamnar AB och senast efter pension som nämndeman.

Olle växte upp med utsikt över Siljan i Västanvik, Dalarna. Han jobbade bland annat som skeppare på flera ångbåtar. Han utbildade sig senare till kriminalinspektör och på den vägen kom han till Västerås.

Han såg orättvisor, brister i rättsväsendet och avigsidor med flyktingpolitiken och ville göra skillnad. Han blev aktiv i Moderaterna och han har gett många förslag till hur Västerås och Sverige kan bli tryggare.

Olle har under olika perioder varit ordförande, vice ordförande och styrelseledamot i Hamremoderaterna. Han var också under flera år kretsordförande för Västeråsmoderaterna. Han deltog i många kampanjer och valrörelser vid dörrknackning, telefonkampanjer och flygbladsutdelningar. Han var med och startade kampanjer vid Lillåuddens bro. Nyligen utsåg vi i Hamremoderaterna vår första hedersmedlem.

Det var inte enbart genom det mycket aktiva arbetet som moderat som Olle är vår förste hedersmedlem utan det är framförallt för hans personliga egenskaper. Han har genom sitt orädda och raka sätt bidragit till att Hamremoderaterna är en förening med högt i tak och engagerade medlemmar, något som märktes på vårt senaste årsmöte. Trots att Hamre är en liten förening närvarade närmare en tredjedel av medlemmarna.

De som har träffat på Olle under åren i Moderaterna känner nog igen att han alltid hade glimten i ögat, en räv bakom örat och ett skämt på lut. Olle övergår snabbt från att vara en annan medlem till att bli en vän vilket under hans många år som engagerad också präglat hela det sociala klimatet i Hamremoderaterna.

I vår förening är många inte bara medlemmar utan även vänner. Det har varit många skratt, högt i tak och gemensamt arbete för att få väljare till Moderaterna. Många är de kvällar, trots åldersskillnader, vi då som tonåringar och Olle med fru mitt i livet, som vi diskuterat livets frågor i allmänhet och politiska frågor i synnerhet. Det var inga konstigheter varken för Olle eller för oss.

Vi kommer att sakna Olle. När han inte kunde vara i Dalarna så tog han Dalarna till Västmanland. Vi minns alla festligheter med Hamremoderaterna med siljanslax och när han tog fram gitarren och startade allsången.

Olle älskade båtar, han byggde gärna egna modeller i trä eller satt på loggian och såg fartygen angöra Västerås hamn. Andra stora intressen var idrott och inte minst ishockey, både som aktiv och som tränare. På senare år var det barn och barnbarnens ishockeysatsningar som följdes.

Olle fattas oss och våra tankar går till familjen, Inga, döttrarna och barnbarnen.

Anna Hård af Segerstad

Marcus Jacobson

Jonas Larsson

För Hamremoderaterna