Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Olle Bröms

Min mycket gode vän Olle Bröms har avlidit 75-år gammal efter en tids sjukdom, våra tankar går till hans fru Inga och barnen Annika och Ulrika med familjer.

Under 30 år har Olle och Jag varit mycket goda vänner och jag beundrar hur mycket tid Olle har lagt ned på arbetet i Moderata samlingspartiet.

Han byggde upp Hamre moderaterna som ordförande och skapade en fin vänskapsorganisation inom föreningen där vi frånsett goda politiska resultat blev mycket goda vänner, vi alla inom föreningen hade trevliga fester och aktivt arbete för att nå politiska mål. Olle hade alltid ett leende på läpparna och fick oss att trivas mycket bra tillsammans.

Samtidigt satt Olle många år i kommunfullmäktig i Västerås, han satt också i fastighetsnämnden, Mälarhamnar och som nämndeman. Som polis verkade Olle för ett tryggare samhälle. Vår politiska ledning i Stockholm lyssnade mycket på Olles förslag speciellt när vi satt i regeringen. Olle var inte rädd för att påpeka vad som kunde ske med invandring, migration och integration och varnade för vad som kunde ske om detta inte sköttes väl vilket vi fick se år 2015.

Olle växte upp vid Siljans strand i Dalarna och flyttade sedan som kriminalinspektör till Västerås även om han arbetade i Stockholm. Olle var en riktigt dalmas och vi beundrade också hans mod att stå upp i olika frågor. Han var också under en tid kretsordförande för Moderaterna i Västerås. Olle deltog mycket aktivt i vårt kampanjarbete med utdelning av flygblad, dörrknackning, telefonkampanjer och debatter. Hans arbetsinsatser för vårt parti var betydande under många många år.

Olle gillade ishockey och var både aktiv som spelare och sedan tränare. Det var naturligtvis Leksand hockey som han gillande mest. Vi saknar Olle enormt mycket och tänker på honom dagligen. En riktig dalmas med glimten i ögat. Olle var en stark moderatpolitiker.

Olle är i mycket ljust minne bevarat.

Staffan Anger

Fördetta riksdagsledamot för Moderaterna