Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Olle Stenberg

Olle Stenberg och jag har säkert varit kompisar och arbetskamrater i 50 år.

Olle var uppvuxen i Sala och det var på VLT:s lokalredaktion i Sala där vi först träffades. Sedan flyttade Olle med familj till Surahammar där VLT hade redaktion och efter ett antal år kom Olle till Västerås och VLT.

Det är inte lätt att sortera upp allt roligt vi haft under åren tillsammans. För många år sedan anordnade VLT en fotbollsresa till England och Olle och jag var reseledare. Vi tittade på Manchester United på Highbury och vi hade bra platser. Buss, båt, fotbollsbiljett och hotell kostade runt tusenlappen på den tiden.

På VLT anordnade vi också fisketävling under ett par år. Det gällde att fånga största fisk av våra vanligaste arter och det var inga dåliga priser. Resa till Göteborg där vi gick ombord på en trålare som åkte norrut mot Smögen och på vägen havsfiskade vi på många platser. Nästa år var priset en resa till Åland och gäddfiske.

Västkusten var lockande och under flera år var vi flera familjer som hyrde stugor i Smögen och Strömstad där vi umgicks och hade trevligt. Det gillade Olle.

Olle och jag jobbade ihop i många år och på 80-talet var vi med och startade Västerås Vision. Ett lokalt TV-bolag som verkligen var framåt i tiden. Olle och jag läste nyheter och gjorde TV-inslag som jag tycker håller än idag.

Olle och jag har också gjort ett antal Vasalopp. Inte på skidor men VLT skickade oss till Mora på onsdagen där vi gjorde förhandsreportage inför söndagens Vasalopp.

När jag sitter och skriver dyker det hela tiden upp händelser som Olle är skyldig till. Det finns en radio eller TV-mast utanför Sala som är ruskigt hög. Olle tyckte man kunde göra ett annorlunda reportage och började klättra uppför masten där han hissade VLT-flaggan i toppen. Och man får inte glömma cykeltävlingen Västmanland runt. 20 mil på cykel. Olle ställde upp på en damcykel med ballonghjul, och han kom runt, men det sved.

Tyvärr drabbades Olle av en eländig sjukdom för några år sedan och vi träffades inte så ofta. Men minnena efter många års kamratskap sitter kvar och jag hoppas Olle har det bra på den plats där vi alla en gång hamnar. Jag och min hustru tänker på Annica och Olles familj.

Din gamle vän och arbetskamrat

Per-Ola Holm