Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Öyvinn Flöstrand

Annons

Öyvinn Flöstrand, Huddinge, har hastigt avlidit i en ålder av 73 år. Han sörjs närmast av hustrun Marie samt sönerna Jan och Per med familjer.

Öyvinn Flöstrand växte upp tillsammans med två yngre syskon i ett arbetarhem i Oslo, Norge. Efter skoltiden börjande han som murarlärling. Intresset för curling (Öyvinn kom att spela på god nationell nivå) ledde till mötet med en curlingspelande flicka, Marie, som vid den tiden arbetade som journalist i Karlstad. Snart bodde Öyvinn också i Karlstad, paret gifte sig och de förblev gifta i 45 år.

Med stöd från hustrun började Öyvinn läsa ekonomi och efter avslutade studier flyttade de två till Västerås där Öyvinns svärfar drev trävaruhandel. Sönerna Jan och Per föddes och så småningom övergick intresset för större klot till mindre bollar, dvs golf. Golfen kom att spela en stor roll i Öyvinns liv genom vilken han med sin sociala begåvning skaffade många vänner.

Öyvinn kom att arbete som ekonomichef på flera Västerås associerade företag innan han tillsammans med kompanjoner förvärvade och drev byggvaruhus i såväl Västerås som Stockholmstrakten. När sönerna flyttat ut och hustru Marie fått ett chefsjobb i Stockholm skaffade sig paret en villa i Huddinge 2002. Så småningom började han trappa ned sitt engagemang i egna företaget och avsluta vissa styrelseuppdrag.

Familjen kom alltid i första hand och Öyvinn var mycket engagerad i sönernas utbildning. Icke desto mindre fick Öyvinns många vänner hjälp med såväl triviala som mer komplicerade ekonomiska privata spörsmål, han var alltid snar att stötta. Då äldste sonen bosatte sig i USA skaffade sig paret ett boende i Florida. Klimatet där tillät golfspel när som helst och mellan rundorna kunde Öyvinn leda farfars bokklubb – mycket uppskattad av barnbarnen. Den praktiskt lagde Öyvinn var också snar till att fixa det mesta i de båda husen och sommarhuset i Bergslagen.

Öyvinn innehade många ledande roller i näringslivet och i de egna verksamheterna samt inom föreningslivet. Här kan nämnas engagemang som arrangör av curling VM i Västerås 1990, ordförande i Västerås GK under åren 1992-1997 och inte minst ordförandeskapet i farfars bokklubb.

Ett Brödrasällskap startades 1995 med Öyvinn som en av grundarna. Öyvinn var organisatör och värd för Brödernas 50:e och Öyvinns sista Brödramöte. Hans insats på detta möte skulle kunna sammanfatta Öyvinns personlighet.

Öyvinn älskade livet, skaffade många vänner och vårdade vänskapen väl. Han både lyssnade och talade väl (trots en norsk accent). Vi hade alltid trevligt i Öyvinns sällskap och stunderna med honom präglades som gott som alltid av hans positivism, generositet, humor och förmåga att hitta lösningar på potentiella problem.

För oss Bröder har det varit en ynnest att kunna njuta av hans sällskap under många år. Tomrummet efter Broder Öyvinn är mycket stort. Våra tankar går till Öyvinns familj.

För Bröderna

Magnus Björkholm och Leif Springare