Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Paul Mellin

Annons

Vi har nåtts av budet att vår högt avhållne vän, Paul Mellin, efter en tids sjukdom har lämnat oss. En länk i kedjan av vänner har därmed brustit. Han var en rese och stöttepelare i vår krets och lämnade ett stort tomrum efter sig, när han den 6 april 2019 avled.

Paul Mellin föddes i Örnsköldsviks kommun och växte upp hos sin mor och far tillsammans med storasyster och lillebror. Familjen flyttade senare till Sollefteå, där han tillbringade en del av sin skolgång innan han fortsatte med utbildning till optiker.

Efter några års arbete varvat med fortsatta studier inom sitt yrkesområde, bland annat i Mariestad, hamnade han 1957 i Västerås, där han träffade sin Barbro. De gifte sig 1959 och flyttade till radhus på Infanterigatan. Efter några års anställning hos Nyman Optik övertog han företaget och drev det tillsammans med hustrun Barbro.

Goda relationer med medarbetare och kunder var hans ledstjärna, vilket satte extra värde på hans personlighet. Hans yrkesskicklighet har också omvittnats.

På sidan om sitt arbete och familjelivet var Paul Mellin ända till sin död varmt engagerad i Ordenssällkapet W6, där han tilldelades bland annat sällskapets högsta grad och var dess skattmästare i många år. Han har varit medlem och också ordförande i manskören Västerås Kvartettsångare.

Hustrun Barbro avled i januari. De efterlämnar nu sonen Johan med familj, brodern Tore och många släktingar och vänner. Vi deltar alla varmt i deras sorg.

För vän- och kamratkretsen

/Gunnar Vikman

Annons