Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Roger Norberg

Annons

Roger Norberg har mycket hastigt gått bort i en ålder av snart 65 år.

Roger föddes i Hållnäs i norra Uppland. Rogers mamma var också bördig från Hållnäs. Roger växte sedan upp i Västerås, dit familjen flyttade på femtiotalet. Rogers pappa var bördig från Västerås.

I grundskolan gick Roger på Korsängsskolan. Därefter gick han distributions- och kontorslinjen på Carlforsska gymnasiet.

I större delen av sitt yrkesliv arbetade Roger sedan inom dessa områden, bland annat inom livsmedel och media. Efter gymnasieexamen flyttade Roger till Stockholm, där han gick Postens interna yrkesutbildning och blev sedan arbetsledare inom organisationen. Efter många år på Posten läste Roger informationsteknologi. De senaste åren valde dock Roger att arbeta inom vården och äldreomsorgen.

På sin fritid tyckte Roger om att gå på fotboll, hockey och bandy. VSK och VIK var favoritlagen. Roger har själv spelat fotboll men tyckte det var roligare att vara tränare. Han var bland annat tränare för ett av de första kvinnliga fotbollslagen i BK 30 i Västerås. Roger tyckte även om att åka och titta på friidrott, bland annat på svenska mästerskap och på världsmästerskapen i Göteborg 1995. Andra fritidsintressen var årliga resor till England, främst London och att gå på konserter samt musikaler.

Roger hade också ett mycket stort litteratur-, musik- och filmintresse och har en mycket stor samling litteratur, skivor och filmer. Den innehåller många kvinnliga författare, som bland andra Karin Boye och Rita Mae Brown, men även klassiska kriminalromaner samt musik- och litteraturhistoria finns i boet. Samlingen av skivor och filmer innehåller alla genrer.

Roger hade precis färdigställt en bok om sin mammas mycket intressanta liv.

Roger efterlämnar främst sin livskamrat sedan trettiotre år, Anita, och övrig familj som alltid kommer att minnas Rogers humanism, visionära och positiva sätt.

Familjerna Gerdemark, Norberg, Sundin och Cederqvist genom systern Rosita Cederqvist

Annons