Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Sten Hising

Med bestörtning nås vi av beskedet att Sten Hising inte längre vandrar vidare med oss.

Sten växte upp i Västerås tillsammans med tre äldre bröder. Västerås Bröderna Lejonhjärta. Det var i denna stad som Sten utbildade sig, verkade i och levde i.

Tillsammans med sin fru Eva bildade de en stor familj som alla också är trogna västeråsare. Det är främst till dem som våra tankar nu går till i denna svåra stund.

I Stens stora och generösa hjärta fanns det utrymme för alla. När familjen samlades runt Stens egenhändigt komponerade porterstek, bakom kameran vid hockeyrinken eller tillsammans med arbetskamraterna i orienteringsspåret.

Stens lugna och omtänksamma väsen värmde upp vardagstristessen. Han kunde ge bort underfundiga bildkollage och videoinspelningar som hade sitt ursprung ifrån hans stora foto- och bildintresse. Han kunde recitera långa monologer ifrån Mosebacke Monarki eller av andra vardagsförgyllare. Han närmade sig sina medmänniskor utan åthävor men med vänligt och intresserat sinnelag.

Vi minns Sten som en helgjuten människa och en mycket trogen vän. Vem vet? Vi kanske möts bortom stjärnorna.

Vännerna i Björnöspåret Inge, Lassarna, Per och Clas