Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Stig-Åke Wallin

Vi har förlorat en mångårig och mycket god vän när Stig-Åke till slut besegrades av den ondskefulla sjukdomen som han drabbats av för några år sedan.

Vi möttes genom yrkeslivet i mitten av 1980-talet som snart också utvecklades till en varm och glädjefull vänskap även vid sidan om arbetet. Det blev en vänskap som vi delade tillsammans med våra familjer vid resor samt många trevliga och långa möten över god mat och dryck.

Under sin mångåriga yrkesgärning var Stig-Åke en välkänd profil i Västerås där han tillsammans med sin hustru Gerd byggde upp ett familjeföretag inom bygg- och fastighetsbranschen med stor framgång. Ledord som målmedveten, noggrann, driftig, envis och närvarande var Stig-Åkes signum i yrkeslivet.

Framgången med det egna familjeföretaget hindrade inte Stig-Åke att stå fast med båda fötterna i myllan och alltid ställa upp med ett handtag eller goda råd till oss i vänkretsen.

Stig-Åke har alltid varit en lojal föreningsmänniska där både Byggmästareföreningen som Fastighetsägarna, där våra vägar korsades, fått del av hans klokskap och goda omdöme i såväl styrelsearbetet som i det löpande föreningslivet. Det går naturligtvis inte att skriva något om StigÅke utan att nämna hans intresse för idrott, inte bara den egna karriären på allra högsta nivån i vattenpolo utan också den generositet som Stig-Åke visade andra idrotter i Västerås, bland annat VIK som fått hjälp genom Stig-Åkes insatser på flera olika plan.

Alla järn i elden till trots stod de nära och kära i familjen alltid först i prioritering för Stig-Åke. Hans värme och omtanke om familjens bästa kom alltid i första rummet ända in i kaklet om man uttrycker det på simmarvis.

Drabbad av en aggressiv sjukdom, så unik att det bara finns några kända fall i världen, kämpade Stig-Åke med en aldrig sinande optimismen, envishet och målinriktning trots att tillståndet pendlade mellan hopp och förtvivlan. Ett tillstånd som naturligtvis inte endast drabbade Stig-Åke utan också hans nära och kära som maktlösa stått vid hans sida under den svåra tiden.

Vi kommer att sakna Stig-Åkes kamratskap och goda sinnelag men vi har honom ändå kvar i våra hjärtan och låter honom vara närvarande genom alla fina och glada minnen som vi delat under åren.

Hans och Christina Johnson