Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne – Sven Norekrans

Sven Norekrans avlade civilingenjörsexamen, avdelningen för lantmäteri, vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm 1957. De första åren av sitt yrkesliv arbetade han i Norrköping och Stockholm samt vid Stadsingenjörskontoret i Solna.

I mitten av 1960-talet flyttade han med sin lilla familj till Västerås och började på Västerås Stads Fastighetskontor.

Jag började på Västerås Stads Fastighetskontor vid samma tid, Sven arbetade med mark och exploatering och jag med drift och underhåll av stadens fastigheter. Det var en stark utvecklingsperiod med kommunsammanläggningar och nya stadsdelar, bland annat Råby och Bäckby.

Inflyttningen till Västerås var stor. Rekordet var 3500 personer något år på 1960-talet.

Fastighetsförvärven var många. Stadsplaner för nya områden tillkom i samarbete med stadsbyggnadskontoret. Arbetsuppgifter för Sven att medverka i.

Vårt samarbete blev mer omfattande när centrumomvandlingen fortskred enligt 1962-års zonexpropriationstillstånd. Planen gav möjligheter att förnya bebyggelsen inom cityringen.

Vår samordning inom kontoret förbättrades efter tillkomsten av kontorets ledningsgrupp, vilket till stor del var Svens förtjänst.

I början av 1980-talet tillträdde Sven tjänsten som förvaltningschef. Efter några år blev jag hans närmaste medarbetare. Vi påbörjade ett förändringsarbete av kontorets arbetssätt och organisation.

Sven gjorde alltid sitt bästa och hade goda yrkeskunskaper samt god förhandlingsskicklighet. Sven var lätt att samarbeta med.

Från 1988 fram till pensionering ansvarade Sven för verksamheterna i Punkt Köpcentrum. Därefter fortsatte han att utföra olika uppdrag inom sitt kompetensområde.

Sven var som pensionär aktiv inom föreningslivet, bland annat i vår Veteranförening Nestor.

Våra familjer träffades i hemmen vid högtidstillfällen och enklare besök. Svens och Birgittas hem har alltid varit välkomnande och präglats av gästfrihet. Bland de resor vi gjort gemensamt är den till Ångermanland och Höga Kusten som vi särskilt uppskattade.

Vi saknar Sven. Våra tankar går till Svens familj var sorg vi delar.

Ingvar Nyström